icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij LowcodeMasters
Nieuws 02/02/2023

“Als midlancer kan ik mijzelf blijven uitdagen”

LowCodeMasters

Per 1 maart verwelkomt LowCodeMasters Ismail Bulgur als nieuwe collega. De Low-Code Consultant was tot nu toe werkzaam als Senior Low-Code Consultant bij Capgemini. Hij koos vol overtuiging voor een nieuw avontuur bij The Human Network. “Als midlancer kan ik meer taken en verantwoordelijkheden oppakken en mezelf blijven uitdagen. Ik vind de stap best spannend, maar heb er tegelijkertijd heel veel zin in.”

Ismails vooropleidingen wezen niet direct op een carrière in de IT. In 2010 begon hij met MBO Luchtvaarttechniek. Tijdens stages bij de Koninklijke Luchtmacht en KLM werkte hij mee aan het inspecteren en onderhouden van technologisch hoogwaardige vliegtuigen zoals de F-16 en Boeing-777. Daarna zag hij tijdens de studie HBO Technische Bedrijfskunde mooie bedrijven als Bosch en Royal Swinkels Bavaria van binnen. In 2018 ging hij op zoek naar zijn eerste baan. Waar een functie als defensietechneut of technisch procesmanager misschien voor de hand lag, koos hij voor een baan als low code consultant bij een groot detacheringsbedrijf.

Keuze voor de IT

“Die keuze voor de IT leek op dat moment misschien uit het niets te komen, maar dat viel eigenlijk wel mee”, blikt Ismail terug. “Ik groeide van jongs af aan op met computers, hield van gamen en ben altijd gefascineerd geweest door de combinatie automatisering en techniek. Familie en vrienden kwamen vroeger al bij mij als ze problemen hadden met software op hun pc; ik loste het wel op.

Daar komt bij dat ik veel toekomst zag – en nog steeds zie – in deze sector. De IT-optie zat al langer in mijn achterhoofd en de keuze om na mijn studietijd als low code developer aan de slag te gaan was dus best een logische.”

Mendix-overstap

Ismail startte als Oracle APEX-developer, maar na 2 jaar besloot hij de overstap te maken naar Mendix. Hij volgde een interne spoedcursus Mendix en haalde zijn certificaat Advanced Developer. Ismail koos bewust voor Mendix: “In de eerste plaats omdat dit platform hard groeit en er veel vraag naar specialisten is, zeker in Nederland. Maar ook omdat Mendix puur gericht is op low code, daar waar het voor veel andere platforms bijzaak is. Daardoor loopt Mendix voorop als het gaat om low code.”

Wapensystemen

Als Mendix-specialist voerde Ismail uiteenlopende opdrachten uit bij diverse overheidsinstanties, van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Openbaar Ministerie tot het Ministerie van Defensie en het College voor Toetsen en Examens. Het werken voor overheidsinstanties is hem tot nu toe uitstekend bevallen. “Ik heb daar de tijd en ruimte gekregen om mij als professional te ontwikkelen. Ook heb ik geleerd om mij soepel te bewegen binnen de soms complexe organisatiestructuren. Het allermooiste aan werken voor de overheid vind ik dat je altijd bezig bent met projecten die maatschappelijke meerwaarde hebben en een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Een goed voorbeeld daarvan is mijn bijdrage aan een nieuwe applicatie voor Defensie die NAVO-landen faciliteert bij de logistiek rondom wapensystemen. Je kunt je voorstellen dat deze moet voldoen aan de allerhoogste eisen, onder meer op het gebied van beveiliging.”

Ondernemende houding

Ondanks de mooie opdrachten en de vele ontwikkelmogelijkheden, voelde Ismail vorig jaar toch dat het tijd werd voor een andere werkgever. “Ik deed aanzienlijk meer taken en nam meer verantwoordelijkheden op mijn schouders dan waar de functieomschrijving om vroeg. Er was echter geen zicht op verzwaring van mijn functie. Ik ben vervolgens om me heen gaan kijken, raakte in gesprek met James Eind van LowCodeMasters en kwam erachter dat de werkwijze van deze organisatie ontzettend goed bij mij past. Als midlancer kan ik meer taken en verantwoordelijkheden oppakken en mezelf blijven uitdagen. Voor een ondernemende houding word je bij LowCodeMasters ruimhartig beloond en dat sprak me aan. Ik vind de stap best spannend, maar heb er tegelijkertijd heel veel zin in.”

Eigen website

Ismail wil zich de komende jaren blijven richten op low code development, liefst zo breed mogelijk. “Mendix is en blijft voorlopig mijn expertise binnen low code, maar ik zorg ook dat ik op de hoogte blijf van andere ontwikkelingen en platforms. Omdat ik low code super interessant vind en om de ontwikkelingen een beetje te structureren heb ik vorig jaar in mijn vrije tijd een website over low code platforms online gezet: justlowcode.com. Hierop vergelijk ik verschillende low code platforms met elkaar, waarbij ik vooral kijk naar de voordelen die ieder platform biedt. De vele positieve reacties op de website zijn een stimulans om er voorlopig mee door te gaan. Wie weet ga ik de website zelfs wel uitbreiden. Maar ik focus de komende maanden eerst volledig op mijn nieuwe baan.”

Overzicht nieuws

Wil jij het team van LowCodeMasters versterken als midlancer? Neem contact op!