icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij LowcodeMasters
Nieuws 26/10/2022

“Elke dag leer ik weer een beetje meer”

LowCodeMasters

Vier jaar geleden kwam Azam Sarvarian van Iran naar Nederland. In Iran rondde ze haar studie tot software engineer af en werkte zo’n vijftien jaar in dit vakgebied voor de Iraanse overheid. Als hoogopgeleide statushouder heeft ze zich via Motopp laten omscholen tot gecertificeerd Mendix maker. Ze is in september dit jaar gestart als Mendix developer bij LowCodeMasters.

Mendix bootcamp

Motopp is een organisatie die gemotiveerde en hoogopgeleide statushouders de mogelijkheid biedt om zich te laten omscholen tot gecertificeerd Mendix makers. Toen Azam (37) vier jaar geleden naar Nederland kwam, ging ze aan de slag bij een bedrijf dat spellen en speelgoed voor kinderen produceert. “Ik was er verantwoordelijk voor het testen van de spellen. Tijdens het zoeken naar een baan als software engineer, kwam ik Motopp tegen. Ik deed mee aan de bootcamp om Mendix te leren en werkte er acht maanden als Mendix developer om ervaring op te doen. Ik wil graag programmeur worden, maar hardcode is voor mij nog best lastig. Mendix is lowcode en gemakkelijker aan te leren. Hierdoor kan ik snel groeien binnen mijn vakgebied.”

Verschillende culturen

Samen met haar man en zoon woont Azam in Nederland. Ze houdt van de natuur en kunst. “En ik vind het leuk om nieuwe mensen van andere culturen te ontmoeten. Nederland is multicultureel en dat is nieuw voor me. Ik heb nu bijvoorbeeld een collega uit Oeganda. Het is leuk om hier kennis te maken met verschillende culturen.” Ondertussen leert Azam Nederlands spreken en schrijven. “Ik heb Nederlands niveau B1 behaald, nu wil ik nog verder met niveau B2. Elke dag lees en schrijf ik een uur, dat doe ik samen met mijn 7-jarige zoon. Vanuit kinderboeken leer ik de taal sneller. Grammatica gaat al behoorlijk goed, maar ik moet het spreken meer oefenen. Daar heb ik hulp bij nodig van een privéleraar. Ik zie haar drie keer per week en we spreken dan over vanalles en nog wat.”

Samenwerking, transparantie en feedback

“Op het gebied van IT ben je nooit klaar met leren. Nu ik bij LowCodeMasters aan de slag ben, kan ik binnen een aantal maanden doorgroeien tot een meer gevorderd level in Mendix. The Human Network helpt daarbij. Mijn businessmanager wijst me dagelijks op nieuwe trainingen die ik kan volgen. Samenwerking, transparantie en feedback zijn drie belangrijke punten waar je mee werkt binnen Mendix. En dat werkt fijn. Je maakt bijvoorbeeld in samenwerking een app met volledige transparantie. En je ziet de feedback van de gebruikers erin terug. Daarop kun je aanpassen waar nodig. Elke dag leer ik weer een beetje meer.” Voor de toekomst wil ze zich graag verder ontwikkelen en bij verschillende opdrachtgevers aan de slag. “Elke nieuwe opdrachtgever is een nieuwe ervaring waardoor ik kan groeien. En dat is wat ik graag wil, liefst in samenwerking met anderen.”

Overzicht nieuws

Wil jij het team van LowCodeMasters versterken als midlancer? Neem contact op!