icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij LowcodeMasters
Nieuws 28/09/2022

“LowCodeMasters is de perfecte plek voor mij”

LowCodeMasters

Catherine Naguyo is sinds kort werkzaam bij LowCodeMasters. In 2021 heeft ze zich als hoogopgeleide statushouder via Motopp laten omscholen tot gecertificeerd Mendix maker. “Ik ben heel enthousiast over Mendix. Het heeft veel voordelen”, vertelt Catherine. “Ik zou in de toekomst heel graag een Mendix Consultant willen worden.”

Catherine komt oorspronkelijk uit Oeganda, maar woont nu al bijna 6 jaar in Nederland. “Ik heb mijn bachelorsdiploma onderwijs - Geschiedenis en Politieke wetenschappen – in Oeganda behaald. Daarna heb ik ook nog Conflictwetenschappen gestudeerd.”

In 2018 begon ze als softwaretester en vervolgens kwam ze in 2020 bij Capgemini. "Toen ben ik begonnen met programmeren. Ik deed onder andere Java en bouwde applicaties met HTML, CSS, Bootstrap & JavaScript. Mijn studie heb ik afgerond bij Capgemini."  

Bootcamp Capgemini

Tijdens een bootcamp kwam ze voor het eerst in aanraking met Mendix. “We leerden verschillende interessante programmeertalen, maar ik werd verliefd op Mendix. Toen in 2021 de mogelijkheid zich aanbood om mee te doen aan de Motopp-training heb ik die kans met beide handen aangenomen.” De training duurde in totaal 6 maanden. “We hebben daar onder meer geleerd hoe je het Mendix platform moet gebruiken en we hebben ook veel applicaties gebouwd.”

De reden dat ze zo van Mendix houdt is onder meer dat eindgebruikers kunnen zien hoe de applicatie wordt gemaakt. “Ze kunnen daardoor ook feedback geven, en dit helpt het team om met goede ideeën en oplossingen te komen. Hierdoor kan de app zeer snel worden geleverd.”

Voor haar persoonlijk is Mendix een goede match omdat ze met veel verschillende mensen moet samenwerken. “Op die manier leer je van elkaar en kun je groeien. Mendix is flexibel, maar je moet ook je creativiteit gebruiken. Om een glimlach op het gezicht van de gebruiker te toveren moet je echt out-of-the-box denken.” Wat ze ook fijn vindt is dat je bij Mendix bij elke fase betrokken bent. “Je kunt bijvoorbeeld leren over het front-end, maar ook over testen, consultancy en klantenservice.”

Advertentie

Na Rabobank heeft Catherine een half jaar als Mendix engineer gewerkt. “Een collega wees me op een advertentie van LowCodeMasters waarin ze op zoek waren naar Mendix-werkers. Toen ik naar de eisen keek dacht ik: die functie past precies bij mij. Je moet uit je comfortzone willen komen, willen groeien, de volledige verantwoordelijkheid willen nemen voor een project, en je moet accepteren dat technologie verandert en dat veel industrieën afhankelijk zijn van die ontwikkeling. Je moet ook graag met klanten werken, je moet de behoeften en verwachtingen van klanten kunnen begrijpen, je moet zelfstandig en leergierig zijn. Ja, dat ben ik! Ik ben heel gemotiveerd, ik ben een teamspeler en ik ben openminded. LowCodeMasters is dus de perfecte plek voor mij.”

Wat voor Catherine heel belangrijk is, is vrijheid en flexibiliteit. “En dat vind ik bij LowCodeMasters. Bovendien stellen ze hun medewerkers centraal en creëren ze een omgeving waarin je je optimaal en positief kunt ontwikkelen. Ik vind het fijn om op een plek te werken, waar ik me geaccepteerd voel, waar ze me helpen te groeien en waar ze me helpen een beter persoon te worden.”

Overzicht nieuws

Wil jij het team van LowCodeMasters versterken als midlancer? Neem contact op!