icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij LowcodeMasters
Nieuws 26/07/2022

LowCodeMasters zoekt de knapste IT-koppen van Nederland!

team

“Voor het eerst in mijn carrière sta ik echt te trappelen tot het weer maandag is.” Met deze frisse energie is James Eind gestart als Business Manager van LowCodeMasters, dé nieuwe start-up van The Human Network. Dit competence center bundelt de krachten van de knapste koppen in Nederland op het gebied van o.a. Outsystems en Mendix.

Van Cobol naar lowcode

En met ruim 35 jaar aan IT-ervaring is James hiervoor de perfecte kartrekker. Vóór de opkomst van het internet begon hij zijn carrière als systeemontwikkelaar bij een dochterorganisatie van IBM, om niet veel later zijn eigen onderneming te starten in diensten om het werk van IT-developers en analisten makkelijker te maken. Toen gericht op de 1e generatie code generatoren gebaseerd op cobol en methoden zoals SDM, later op Java met bijbehorende frameworks inmiddels zijn scrum/agile, DevOps en low-code dé mainstream methodes in de moderne IT-wereld.

Perfectie in IT & people skills

Van fax naar internet, van ingebouwde autotelefoon naar smartphones en van handmatige automatisering naar geautomatiseerde automatisering, de wereld is continu in verandering. En in de afgelopen 35 jaar is zoveel veranderd. Waar je ‘vroeger’ een systeem ontwikkelde en onderhield voor een contractperiode van 10 tot 15 jaar is wat je vandaag bedenkt over een jaar misschien volledig achterhaald. Leergierig zijn, innoveren, dingen aan elkaar kunnen koppelen, criteria en evaluaties op waarde schatten, luisteren, vooruitkijken, snel schakelen en mensenkennis: stuk voor stuk eigenschappen die James tijdens zijn loopbaan heeft geperfectioneerd en die hij nu gaat inzetten voor het competence center LowCodeMasters.

IT-Historicus bij The Human Network

Als ‘historicus van de ontwikkelmethodes en tools’ heeft James alles al voorbij zien komen en daardoor weet hij als geen ander hoe je omgaat met grote IT-verandertrajecten, anticiperen én IT’ers motiveren. Niet alleen zijn kennis en ervaring, maar ook zijn visie en mensgerichte aanpak sluiten direct aan bij de filosofie van The Human Network: “bouw een bedrijf samen met de allerbeste specialisten. Geef ze uitdagende opdrachten, veel vrijheid en inspirerende vakgenoten”. En dat heeft The Human Network volgens James goed in de smiezen. “Een traditionele aanpak voor werving en behoud van personeel werkt niet meer”. Geen salaris tussen X en Y als Z ook een optie is en past bij de werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

LowCodeMasters

De LowCodeMasters verenigt midlance seniors met concrete ervaring in de applicatieontwikkeling met en implementatie van o.a. Outsystems en Mendix. Geen ontwikkelaars die nog bijgeschoold moeten worden, maar mensen die nu al de praktijkervaring én kennis van IT, projectleiding, nieuwste generatie ontwikkelplatformen in huis hebben. Experts die koppelingen kunnen leggen tussen bestaande en toekomstige systemen, die kunnen schakelen tussen de business, management en IT’ers en die sterk zijn in kennisdelen.

High level tech leaders, architecten, developers

Want deze hechte groep van tech leaders, architecten en developers kunnen, met hun high level competenties van de lowcode, er gezamenlijk voor zorgen dat bedrijven op technologisch vlak veel terrein winnen! En dat kan alleen als deze transformaties en digitalisering succesvol worden doorlopen. Dat is geen eenvoudige opdracht, want vernieuwing stuit altijd op weerstand. Én als de eerste pilot mislukt, dan kun je een vervolg wel op je buik schrijven. Zonde voor een organisatie, want een goed systeem zorgt niet alleen voor prettiger en efficiënter werken, het leidt ook tot een flinke daling en beheersbaarheid van je IT-kosten.

Word lowcode master!

Vanaf 1 augustus gaat deze nieuwe businesstak officieel van start. Maar enthousiast en gedreven als James is, is hij nu al bezig met het werven van de juiste teamleden voor deze nieuwe club. James heeft duidelijk voor ogen dat er zowel professioneel als  persoonlijk synergie moet bestaan tussen deze experts. Want naast leuke interim opdrachten is ontspanning, persoonlijke ontwikkeling en contact ook erg belangrijk. Wil jij iedere dag een dansje maken, met een lach op je gezicht je werk doen en streef jij naar niveau Z? Kom bij ons en word lowcode master!

Overzicht nieuws
LowCodeMasters
James Eind /
Business Manager

Wil jij het team van LowCodeMasters versterken als midlancer? Neem contact op!